Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γευσιγνωσία για προχωρημένους: Σοκολάτα με κρασί

Κάποιοι πιστεύουν ότι από το συνδυασμό των δυο μπορεί να προκύψει κάτι μαγικά απολαυστικό. Έχουν δίκιο;


Στο φαγητό πάντα υπάρχει διάθεση για πειραματισμούς, καθώς οι κανόνες για το τι επιτρέπεται να συνδυάσεις και τι όχι, έχει να κάνει περισσότερο με την αποφυγή τροφικής δηλητηρίασης, παρά με οτιδήποτε άλλο. Παρ' όλα αυτά, το να ταιριάξεις σοκολάτα με κρασί γίνεται. Όχι μόνο δεν είναι λάθος, αλλά αντίθετα ο συνδυασμός είναι εκπληκτικός. Αρέσει μάλιστα ιδιαίτερα στις γυναίκες που ως γνωστόν είναι fan της σοκολάτας. Παρόλα αυτά, για να ξεκινήσεις τις γευστικές δοκιμές με σοκολάτα και κρασί, θα πρέπει να λάβεις ορισμένα πράγματα υπόψη σου, γιατί πρόκειται για δύο αρκετά δυνατές γεύσεις.

Πρόσεξε τις γεύσεις του κρασιού και της σοκολάτας με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανες και με οτιδήποτε άλλο: ξεκίνα με ελαφριές επιλογές και συνέχισε με πιο βαριές γεύσεις και μυρωδιές, όπως αυτή της μαύρης σοκολάτας. Γενικά, όσο πιο γλυκιά είναι μια σοκολάτα, τόσο πιο γλυκό πρέπει να είναι και το κρασί, ενώ όσο πιο ελαφριά γευστικά είναι, τον ίδιο βαθμό πρέπει να έχει και ο οίνος.

Τα γεμάτα, βαριά κόκκινα κρασιά συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο μαύρες και πικρές σοκολάτες, τη στιγμή που ένα επιδόρπιο κρασί μπορεί εύκολα να συνοδεύσει τη σοκολάτα γάλακτος. Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η σαμπάνια συνδυάζεται άψογα με τη λευκή σοκολάτα.

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να σκεφτείς καλά, σχετικά με τα κρασιά και τις σοκολάτες και το πώς αυτά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, είναι οι επικρατούσες γεύσεις τους κι αυτές που σου αφήνουν στο τέλος, η επίγευση δηλαδή. Έτσι, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς. Γι αυτό πειραματίσου. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και είναι πολύ πιθανό να βρεθείς μπροστά σε αναπάντεχες ευχάριστες εκπλήξεις!

from: http://www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου