Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ!!!!


Εναι η γιορτή που μας θυμίζει πως ήρθαμε στον κόσμο.
Είναι το σμίξιμο καρδιάς, αναμνήσεων και ζωής σε ένα γλυκό χαμόγελο ...;το πιο πολύτιμο δώρο μας. Σκύψτε και φιλήστε την απαλά στο μέτωπο. Δείξτε της πόσο την σέβεστε και την θαυμάζετε. Κάντε την να νιώσει την αγάπη σας και να χαμογελάσει. Είναι η μητέρα, η μανούλα, η μαμά, η μάνα ...;είναι όλα ή τίποτα. Είναι η ίδια μας η ζωή, τα θέλω και τα πρέπει μας, η ανάσα και η ελπίδα μας. Το κλάμα και το γέλιο μας ...;είναι όλα ότι είμαστε.
Μας έδωσε πνοή από την πνοή της, χαρά από την χαρά της, ζωή από την ζωή της ...;μας έφερε στον κόσμο αγκομαχώντας και πονώντας.
 Ως άνθρωπος που έχει παρακολουθήσει χιλιάδες μαμάδες να λένε τι θέλουν γιʼ αυτή την μέρα ή πως αντιδρούν όταν τα παιδιά ή ο σύζυγος τους κάνουν δωράκια σας προτείνω: Φτιάξτε της το αγαπημένο της φαγητό, επιλέξτε το πιο καλό κρασί ή γιατί όχι μια καλή σαμπάνια και κάντε της ένα γεύμα έκπληξη. Αυτή το κάνει συχνά για όλους σας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το κρασί ως aperitif


H συνήθεια και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε γενικά το κρασί επιβάλλουν το γεμάτο ποτήρι να βρίσκεται πάντα δίπλα από ένα πιάτο. Όμως ένας ρόλος που σπάνια του δίνεται η ευκαιρία να παίξει είναι αυτός του aperitif. Αν δεν το έχετε σκεφτεί μέχρι σήμερα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε. Αλλά προσοχή, δεν προσφέρονται όλα τα κρασιά για aperitif. Ειδικότερα μάλιστα δεν προσφέρονται τα κόκκινα και τα γλυκά επιδόρπια κρασιά. Το aperitif πρέπει να είναι νευρώδες (δηλαδή με υψηλή οξύτητα) για να προετοιμάσει το στομάχι. Δεν πρέπει να είναι πολύ πλούσιο, και κυρίως βαρελάτο, για να μην το βαρύνει. Τέλος, σε ό,τι αφορά τον αρωματικό του χαρακτήρα, καλό θα ήταν να τείνει προς τη διακριτικότητα, χωρίς όμως αυτό να είναι καθοριστικό. Θα σας προτείναμε λοιπόν ένα Μοσχοφίλερο, ένα Sauvignon ή ένα κρασί από τη Ζίτσα, κατά προτίμηση ελάχιστα αφρώδες, ένα αφρώδες από το Αμύνταιο (ροζέ ξηρό) ή από τη Μαντίνεια. Πιστέψτε μας, θα σας ανοίξει η όρεξη. Ρ.Τ.

from: http://www.athinorama.gr

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έκθεση "Κρασί & Τέχνη"- 14 έως 22 Μαΐου, στο Αμύνταιο.


Το οροπέδιο του Αμυνταίου αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας. Εδώ δραστηριοποιούνται σήμερα 9 οινοποιεία τα οποία παράγουν εξαιρετικής ποιότητας οίνων, με αμέτρητες διακρίσεις τόσο σε εγχώριους όσο και διεθνείς διαγωνισμούς.
Δεδομένου ότι τα 9 οινοποιεία που προαναφέρθηκαν είναι μέλη της Εταιρίας Οικοτουρισμού Βιτσίου, διοργανώνουμε έναν ανοικτό διαγωνισμό για τους φοιτητές του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, όπου τους ζητείται να δημιουργήσουν έργα, τα οποία προορίζονται για να κοσμήσουν ετικέτες συλλεκτικών φιαλών κρασιού.
Τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό στο οινοποιείο της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου από το Σάββατο 14 Μαΐου (εγκαίνια έκθεσης) έως την Κυριακή 22 Μαΐου, και ώρες 10:00-15:00 & 18:00-20:00. Παράλληλα με την γιορτή λήξης (22/05/11) θα πραγματοποιηθεί βράβευση των 3ων καλύτερων έργων από τριμελή κριτική επιτροπή.
Το γεγονός συμπίπτει χρονικά με την καθιερωμένη επί σειρά ετών εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» που διοργανώνει στις 14 και 15 Μαΐου 2011 η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οινοπαραγωγοί «ανοίγουν τις πόρτες» για να υποδεχτούν το οινόφιλο κοινό στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και εκδηλώσεις.
Για πληροφορίες:
Εταιρία Οικοτουρισμού Βιτσίου
T: 23860 24333
E: info@eovitsiou.gr
http://www.blogger.com/www.eovitsiou.gr

from:  www.kasmeri.gr