1. ΝΕΡΟ (80-85%)
Σ’ αυτό οφείλεται ο υδάτινος χαρακτήρας των κρασιών.
2. ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ (ή αιθανόλη ή αλκοόλ, ή οινόπνευμα)
- Η αιθυλική αλκοόλη
· με την αντισηπτική της δράσης έναντι των μικροοργανισμών, συμβάλλει στη διατήρηση των κρασιών
· βοηθά στην έκλυση των αρωμάτων τους
· συνεισφέρει στην προσωπικότητα και στη γευστική ισορροπία τους
· συμβάλλει στη ρευστότητα και στην ηδύτητά τους.
- Τι σημαίνει «ΚΡΑΣΙ 11% vol ή 11 Βαθμών»:
· αλκοολικός βαθμός ή % vol (κατ’ όγκο) = τα μέρη του όγκου της καθαρής αιθυλικής αλκοόλης, που περιέχεται σε 100 όγκους κρασιού.
· κρασί με (αποκτημένο) αλκοολικό τίτλο 11% vol = 11ml αιθυλικής αλκοόλης περιέχονται σε 100 ml κρασιού. Άρα σε μια φιάλη 750 ml περιέχονται …..
· δυναμικός αλκοολικός τίτλος (%vol) = υπολογίζεται στο μούστο, με την παραδοχή ότι από 17g ζαχ./l προκύπτει οινόπνευμα 1% vol.
3. ΓΛΥΚΕΡΟΛΗ (με μέση περιεκτικότητα 10g/l)
Όπως και η αιθυλική αλκοόλη συμβάλλει στον παχύρρευστο χαρακτήρα και στην ηδύτητα των κρασιών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου