-Όχι απλώς είναι ακριβά, αλλά πολλά απ' αυτά χτυπιούνται αλύπητα σε δημοπρασίες όπως ακριβώς άλλα εξαιρετικά σπάνια αντικείμενα.
ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΩΤΗΣΤΕ: ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ;
Πάντα υπάρχει ένα βασικό κόστος παραγωγής που μπορεί να είναι εξαιρετικά χαμηλό, αλλά και πολύ υψηλό.
Πώς ανεβαίνει το κόστος παραγωγής;
Όταν αποφασίσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του κρασιού και βασιστούμε σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στην τύχη ή στις ελλειπείς γνώσεις μας.
Εδώ χρησιμοποιούμε:
- επιστημονικό προσωπικό που θα βοηθήσει να εξασφαλιστεί η επιτυχία στη διεξαγωγή της παραγωγής του κρασιού.
- κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που θα στηρίξει κάθε στάδιο παραγωγής.
- έρευνα, που πλέον αφορά σε αρκετά οινοποιεία.
Πέρα από το βασικό κόστος παραγωγής που για κάθε κρασί είναι ορισμένο, η τιμή του κρασιού ανεβαίνει ανάλογα με:from: http://www.fora.gr
- τη σπανιότητά του, που είναι και ο σημαντικότερος λόγος όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλα εμπορεύσιμα είδη-τί θα πεί σπανιότητα; μικρή διάθεση, μεγάλη ζήτηση. (Πολύς κόσμος θά ΄θελε να έχει στο τραπέζι του μια φιάλη PETRUS αλλά ακόμα κι αν διαθέτει το ποσόν, σίγουρα δεν θα τη βρει στη διπλανή κάβα...)
- τη χρονιά του: τα μεγάλα κρασιά (ακόμα και μερικά ελληνικά) καλύτερα να αγοράζονται νέα, όσο ακόμα η τιμή τους θεωρείται αρχική διότι το κρασί ωριμάζοντας στη φιάλη, αλλάζει τα ψηφία στην τιμή...
-τη φήμη του - πάντα θα υπάρχουν κρασιά που θα πληρώνονται περισσότερο για την ιστορία τους παρά γι αυτό που είναι (γι αυτό πριν αγοράσουμε ένα ακριβό κρασί, ας ρίξουμε μια ματιά στις σημειώσεις κάποιων οινοκριτικών).
-το σημείο πώλησης - μην εκπλαγείτε αν βρείτε σε κάποια ξεχασμένη κάβα ένα καλοδιατηρημένο "ακριβό" κρασί σε εξευτελιστική τιμή ή αν πληρώσετε το αγαπημένο σας κρασί πέντε φορές υψηλότερα στην αίθουσα εστιατορίου ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου