Ένα βιβλίο για το κρασί. Για την ιστορία του, τον τρόπο παρασκευής του και τις διαδικασίες που αφορούν τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν κατά την παραγωγή του και τη διατήρησή του. Για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και τις ποιότητες των οίνων που παράγονται στα διαμερίσματα της Ελλάδας. Για τα αποστάγματα διάφορων προελεύσεων και την τεχνολογία παρασκευής τους. Για την επίδραση του οίνου και γενικότερα του οινοπνεύματος, στον ανθρώπινο οργανισμό. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το κρασί : Τους σπουδαστές επιστημών τροφίμων, τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες οινοποιούς, τους απλούς καταναλωτές του οίνου. Πιο συνοπτικά, το σύγγραμμα αυτό απευθύνεται σε αναγνώστες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με την οινοποιία και το κρασί : Τους σπουδαστές επιστημών τροφίμων, τους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες οινοποιούς, τους απλούς καταναλωτές του οίνου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το Συμπόσιο Ρωμαϊκοί και Βυζαντινοί χρόνοι Νεώτεροι Ελληνικοί χρόνοι Ο οίνος στις θρησκευτικές παραδόσεις Η άμπελος Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου Ποικιλίες οινοποιίας Η σταφυλή Χημική σύσταση των μερών της σταφυλής Παραλαβή του γλεύκους Σύσταση του γλεύκους Εξέταση του γλεύκους. Διόρθωση του γλεύκους. Η αλκοολική ζύμωση Το θειώδες οξύ στη οινοποίηση Ανάλυση του οίνου Διαμόρφωση των οίνων Λευκοί οίνοι Ρετσίνες Ερυθροί οίνοι Ροζέ οίνοι Επιδόρπιοι οίνοι Αφρώδεις οίνοι Αρωματισμένοι οίνοι Ωρίμανση του οίνου Μεταγγίσεις Απογέμισμα των οινοδοχείων Η διαύγαση των οίνων Η διήθηση των οίνων Η παστερίωση των οίνων Η ψύξη των οίνων Οι αλλοιώσεις των οίνων Οι ασθένειες των οίνων Οι ποιότητες των οίνων Ελληνική οινογεωγραφία Πίνακας λευκών ελληνικών ποικιλιών Πίνακας έγχρωμων ελληνικών ποικιλιών Το βαρέλι Ο φελλός Το οινόπνευμα στο ανθρώπινο σώμα Τα οφέλη από την μετριοπαθή κατανάλωση οίνου Ο οίνος στο φαγητό |
Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
"ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ" του ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΝ.ΑΣΗΜΙΑΔΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου