Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

3 ΛΕΥΚΑ ΓΕΝΝΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ

 ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ SAUVIGNON BLANC-FUMÉ
Τοπικός Οίνος Επανομής

Προέρχεται από την ποικιλία Sauvignon blanc που καλλιεργείται σε μικρό τμήμα του αμπελώνα του Κτήματος. Μετά την εκχύλιση, ζυμώνεται στους 20 °C περίπου σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου και παραμένει για μερικούς μήνες με τις οινολάσπες του.
Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και μπουκέτο με χαρακτήρα καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων (πεπόνι, αχλάδι, μάνγκο, ανανάς) σε φόντο καπνιστής βανίλιας και αρωματικών χόρτων. Παρουσιάζεται μεστό, ισορροπημένο και καλά δομημένο, καθώς έχει κερδίσει από την επαφή του με το ξύλο. Είναι κρασί με δυνατότητες μεγάλης εξέλιξης έως και 7 χρόνια. Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: οστρακοειδή, ψάρια με αρκετά λιπαρή δομή, γλώσσα τηγανισμένη σε αρωματισμένο βούτυρο, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.


ΑΣΠΡΟΣ  ΛΑΓΟΣ -ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ
Λευκός Κρητικός Τοπικός  Οίνος


 .
Η ονομασία του είναι το  τοπωνύμιο των  αμπελώνων μας.
 Ποικιλία : Βιδιανό
 Εσοδεία: 2010
 Οινοποίηση: Ζυμώθηκε και ωρίμασε για 5 μήνες σε βαρέλια. Χρησιμοποιήθηκαν κατά 60%  βαρέλια  ακακίας και 40%  γαλλικός δρύς.
 Γευστικά χαρακτηριστικά :  Χρυσό χρώμα με λεμονοπράσινες ανταύγειες.  Αρώματα εσπεριδοειδών και  λευκών λουλουδιών. Πλούσια γεύση,   στο στόμα αρώματα ώριμων φρούτων  και βανιλάτη μακριά επίγευση.


ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΛΕΥΚΟΣ
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ


Συνοδεύει:Ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, ψάρια με μυρωδικά, λευκά κρέατα
Χαρακτηριστικά: Ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών, πλαισιωμένα από διακριτικές νότες λουλουδιών και βοτάνων. Πλούσιο και ιδιαίτερα εκφραστικό άρωμα στόματος που αντανακλά τα φρουτώδη αρώματα, αλλά και τα αρώματα της δρυός. Διακρίνεται για τη λιπαρότητα του και την καλοδομημένη γεύση του, που βρίσκονται σε ισορροπία με την ευχάριστη οξύτητα και την πιπεράτη του επίγευση.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Στη συνέχεια ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες 11-13οC, σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εν μέρει σε βαρέλια 300 lt από γαλλική δρυ. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μερικές εβδομάδες με στόχο τον εμπλουτισμό του σώματος και της αρωματικής του σύνθεσης
Λοιπά χαρακτηριστικά: Ποικιλίες: Μαλαγουζιά Περιοχή: Ανάβυσσος Αττικής, ιδιόκτητος αμπελώνας στη θέση Πατητήρια


FROM: e-oinos  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ?ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου