Κυριακή 15 Μαΐου 2011

SUMMER WINE



Αν και βρισκόμαστε στα μέσα της άνοιξης, οι θερμοκρασίες μάς έχουν αναγκάσει ήδη να σκεφτόμαστε την, κατά πολλούς, ωραιότερη εποχή του χρόνου· το καλοκαίρι. Οι διακοπές έρχονται, τα σχολεία σε μερικές εβδομάδες κλείνουν και όλοι θέλουν να αλλάξουν ρυθμό και να χαλαρώσουν. Πολλά από τα καλοκαιρινά πάρτι ή τις βραδιές με φίλους ή οι νυχτερινές έξοδοι, θα συνοδευτούν βέβαια από ποτό, για ακόμα καλύτερη διάθεση.
Η πρότασή μας θα ήταν… τι άλλο, ένα ποτήρι κρασί. Οι λόγοι είναι απλοί: 1)Μπορείτε να πιείτε μεγαλύτερη ποσότητα από ένα «σκληρό» ποτό, 2)να επιλέξετε από μια σαφώς μεγαλύτερη γκάμα που καλύπτει όλα τα γούστα και 3)να μη δώσετε τόσα πολλά χρήματα, αν βέβαια κάνετε τις σωστές επιλογές.
Μερικές προτάσεις λοιπόν από τούτη τη στήλη:
-Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει το κρασί να είναι επώνυμο, δηλαδή εμφιαλωμένο.
-Κατά δεύτερο λόγο, πιείτε το στη σωστή θερμοκρασία. Απαιτείστε σαμπανιέρα ή άλλο μέσο διατήρησης της θερμοκρασίας του κρασιού στο επιθυμητό επίπεδο. Θυμίζω ότι για το λευκό η σωστή θερμοκρασία είναι από 8-12° C ενώ για το κόκκινο 16-18° C . Σκεφτείτε ότι το καλοκαίρι, ακόμα και το βράδυ, η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 25 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι ξεπερνά και τους 30-35.
-Αν είστε φίλος του κόκκινου, θα πρέπει να υπολογίσετε ότι ένα πολύ πλούσιο αλκοολικό κρασί είναι σαν τη σοκολάτα: Καλύτερη εποχή γι’ αυτά είναι ο χειμώνας, όταν θέλουμε να… ζεσταθούμε.
-Μια εξαιρετική επιλογή είναι τα ροζέ κρασιά, που είναι στο στοιχείο τους μια και συνδυάζουν ωραία αρώματα, υπέροχο χρώμα και μια πιο απαλή γεύση σε σχέση με τα γεμάτα κόκκινα κρασιά.
- Τέλος, το καλοκαίρι είναι μια θαυμάσια εποχή και για αφρώδη κρασιά (όχι μόνο για τη σαμπάνια, αλλά π.χ. και για ένα Moscato d’ Asti). Με τη φρεσκάδα τους μας δίνουν μια ανάλαφρη, αναζωογονητική, πολύ ευχάριστη αίσθηση.
Μην ξεχνάτε το σημαντικότερο: Το μέτρο στην κατανάλωση ποτών είναι το καλύτερο μέσο αποφυγής δυστυχημάτων. Ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο, προσέξτε ιδιαίτερα και μην υπερβείτε για κανένα λόγο τα 1-2 ποτήρια.
Καλή απόλαυση!


from: http://www.pastrychef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου