Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μοναδική πρωτιά για το Οινοποιείο Δουλουφάκη


Μοναδική πρωτιά για το Οινοποιείο Δουλουφάκη που απέσπασε συνολικά 6 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια και 1 ειδική διάκριση, στον 11ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στις 8, 9 και 10 Μαρτίου, με την συμμετοχή 667 δειγμάτων από την Ελλάδα και άλλες επτά χώρες.
Και οι τρεις χρονιές, 2006, 2007 και 2008 του ερυθρού οίνου ΑΣΠΡΟΣ ΛΑΓΟΣ απέσπασαν αντίστοιχα τρία χρυσά βραβεία. Ο Άσπρος Λαγός Κρητικός Τοπικός Οίνος, που οφείλει το όνομά του στο ομώνυμο αμπελοτόπι στις Δαφνές Ηρακλείου, παράγεται αποκλειστικά από Cabernet Sauvignon και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
Το μοναδικό ροζέ κρασί του Κτήματος, η ετικέτα ENOTRIA 2010, απέσπασε χρυσό μετάλλιο και την ειδική διάκριση υψηλότερης βαθμολογίας ροζέ οίνου που παράγεται από αμπελώνες Βιολογικής Καλλιέργειας. Το ENOTRIA παράγεται από Κοτσιφάλι και Syrah με επιλεγμένη ζύμωση στους 17ο C.
Το ΒΙΔΙΑΝΟ 2010 απέδειξε τις δυνατότητες αυτής της τοπικής ποικιλίας που καλλιεργείται πλέον μεθοδικά και οργανωμένα, κυρίως. στην περιοχή του Ηρακλείου. αποσπώντας και αυτό χρυσό μετάλλιο. 
Το SYRAH 2008 χάρισε στο Οινοποιείο Δουλουφάκη το 8ο χρυσό μετάλλιο αυτής της διοργάνωσης, ενώ το SYRAH 2006 κέρδισε ασημένιο μετάλλιο. 
Τέλος, μία ξένη ποικιλία που προσαρμόστηκε εξαιρετικά στο κλίμα της Κρήτης χάρισε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στο Οινοποιείο Δουλουφάκη. Το μονοποικιλιακό CHARDONNAY του 2010 με αρώματα φρούτων, χρυσοκίτρινα χρώματα και γεμάτο σώμα κέρδισε τις εντυπώσεις.
Ο Νίκος Δουλουφάκης, οινολόγος και ιδιοκτήτης του Οινοποιείου φανερά ικανοποιημένος για τις επιδόσεις της επιχείρησής του, τόνισε ότι θεωρεί τις διακρίσεις μία επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται τα τελευταία χρόνια από το σύνολο των οινοποιείων της Κρήτης, υπογραμμίζοντας τα 19 συνολικά βραβεία που απέσπασε ο Κρητικός Αμπελώνας στον 11ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

 from: http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου