Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΕΛΙΑΣ


Η οικογένεια Μπελίδη έχει την δικιά της ιστορία στο οινεμπόριο μάλιστα με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο προπάππους μας έφερε από το Νιχώρι της Κωνσταντινούπολης  μαζί του τις άγιες εικόνες της οικογένειας και ορισμένα κλίματα της ποικιλίας βουλγάρικο που αποτέλεσαν την βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο αμπελώνας μας αλλά και πολλοί άλλοι αμπελώνες της περιοχής της Κοζάνης.. Από τα ίδια κλήματα παράγετε τώρα και το Ροζέ κρασί μας βασισμένο στην παράδοση και στις νέες τεχνικές  οινοποίησης.
Εδώ και επτά γενιές η οικογένεια Μπελίδη έχει ξεκινήσει την παραγωγή κρασιού με την ονομασία «Μπελιάς», αρχικά στην Ανατολική Θράκη. Σήμερα διαθέτει αμπελώνες και σύγχρονο οινοποιείο-αποστακτήριο στα Μελίσσια του νομού Κοζάνης, όπου παράγει οίνο από σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο αλκοολούχων ποτών και εξάγει στη Σουηδία, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή των προϊόντων της στον Καναδά και τη Λευκορωσία.
Έχει λάβει πιστοποίηση βιολογικής γεωργίας (αρ. απόφασης πιστοποίησης: 180209128) από τη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ (EL-02-BIO) για την παραγωγή βιολογικού κρασιού, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα η έκδοση πιστοποιητικών ISO 9001 και Hartz. Τα προϊόντα της επιχείρησης περιλαμβάνουν οίνο από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, ερυθρό και λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου