Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πως να διαλέγω το σωστό κρασί

-Δεν αγοράζουμε βιαστικά.
- Διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες των κρασιών, μαντεύοντας ποια γεύση κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα.
Κάθε κρασί έχει την δική του ταυτότητά και την ετικέτα που το χαρακτηρίζει.
Κάθε κρασί έχει
- ένα όνομα
- μία χρονολογία γέννησης
- ανήκει σε μια κατηγορία κρασιού (ΟΠΑΠ, Τοπικός οίνος, Επιτραπέζιος, κλπ.)
- αναφέρει το όνομα του οινοποιείου που το εμφιάλωσε
- εάν είναι ξηρό, γλυκό ή ημίγλυκο κλπ.
Ωστόσο μερικά κρασιά δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό τους.
- από ποια ποικιλία προέρχονται
- από ποια ακριβώς περιοχή
-εάν ακολουθήθηκε ειδική μέθοδος οινοποίησης
- σε τι βαθμούς θα το πιείτε, κ.α.
Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας μη ειδικό στην επιλογή κρασιού, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τις επιθυμίες σας και να απαντήσετε σε μερικά βασικά ερωτήματα:
-Τι κρασί να πάρω; Λευκό ή κόκκινο;
- Ξένο ή ελληνικό;
- Από ποια περιοχή να προέρχεται;
- Ποιας χρονολογίας θα είναι;
- Θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσω ένα γλυκό κρασί που σίγουρα θα μου αρέσει;
Όμως ένα γλυκό κρασί δεν ταιριάζει και τόσο με μπάρμπεκιου…
Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε! Ο καλύτερος κριτής είναι το προσωπικό σας γευστικό ερέθισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου