Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ 5 ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ!!!!!!

  Άν και προσωπική μου άποψη είναι κατά του Βαλεντίνου και άλλων γιορτών
αυτού του τύπου παραθέτω 5 κόκκινα γι αυτούς που θέλουν
 ''να το γιορτάσουν'' .



Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon Syrah
Το πάντρεμα του Cabernet Sauvignon με το ελληνικό Αγιωργίτικο δίνει ένα εξαίρετο κρασί.
Μετά από τη δεκαοκτάμηνη παραμονή του στο βαρέλι, εντυπωσιάζει στο ποτήρι, με το βαθύ πορφυρό χρώμα του. Στη μύτη εμφανίζονται αρώματα μπαχαρικών, καπνιστού ξύλου και βύσσινου.
Στο στόμα είναι ογκώδες, βελούδινο με γεύσεις κόκκινου δαμάσκηνου και σοκολάτας, ώριμες, πλούσιες τανίνες και πολύ πλούσια και μακριά επίγευση.

 ΑΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟ: Προτείνεται μετάγγιση πριν το σερβίρισμ

Γεροβασιλείου Αvaton
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τοπικός οίνος Επανομής

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:Παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το Λημνιό -η οποία αναφέρεται από τον Αριστοτέλη ως «λημνία άμπελος»- είναι η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ειδικές ξύλινες δεξαμενές Βουργουνδίας, το κρασί παλαιώνει από 12 έως 18 περίπου μήνες σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Διαθέτει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα, σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (βατόμουρο), σταφίδα, καφέ και κακάο. Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο δημιουργώντας δύναμη και ισορροπία. Η επίγευσή του είναι διαρκής με επανάληψη των μπαχαρικών.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ: Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια).
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: σερβίρεται στους 16-18 °C με κόκκινα κρέατα κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες, τριχωτό κυνήγι.

   Κτήμα Αποστολόπουλου Λυρωδός
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Το κρασί αυτό παράγεται από σταφύλια πιστοποιημένης βιολογικής Γεωργίας.
Τα σταφύλια ωριμάζουν στο οικοσύστημα της ημιορεινής Τριφυλίας, σε γραμμικό αμπελώνα, σε έδαφος ιλυώδους αργιλόπηλου και σε κλίμα με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Μετά την διαδικασία της κλασικής οινοποίησης ερυθρού, με εκχύλιση εκραγισμένων ραγών και σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης, ο νέος οίνος παραμένει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 227 λίτρων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Χαρακτηριστικό του «Λυρωδός» είναι το λαμπρό βαθυκόκκινο χρώμα με ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο που φέρνει στο νου κόκκινα φρούτα, βανίλια και κάστανο, απαλή γεύση και επίγευση βελούδινη διαρκείας.

  Cuvvee Maison Κτήμα Χατζημιχάλη 2006
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τοπικός Οίνος Οπούντιας Λοκρίδος
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Ξινόμαυρο, Syrah, Λημνιό
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ :Από το επιλεγμένο Αμπελοτόπι ‘Χουλέβαινα’ του Κτήματος στην περιοχή της Οπούντιας Λοκρίδας.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενες συνθήκες για την κάθε ποικιλία χωριστά. Το 50% της ποσότητας περνάει από δρύινα γαλλικά βαρέλια για 10-12 μήνες.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Φωτεινό κόκκινο χρώμα. Γινωμένα κόκκινα φρούτα του δάσους, διακριτικές νότες μπαχαρικών και μια ελαφριά υποψία ντομάτας, χαρακτηριστική της συμμετοχής του Ξινόμαυρου στο μίγμα, κυριαρχούν στη μύτη. Μαλακό, ευχάριστο στο στόμα όπου το άρωμα του φρούτου, αρμονικά δεμένο με την αίσθηση μαύρου πιπεριού και τις ελαφριές πινελιές ξύλου, δίνει ένα φινετσάτο αποτέλεσμα με ικανοποιητική επίγευση.
ΠΑΛΑΙΩΣΗ : Μπορείτε να το απολαύσετε μέσα στα 10 πρώτα χρόνια που ακολουθούν τη συγκομιδή.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Απολαύστε το στους 18 οC. Προτιμά τα πλούσια κοκκινιστά πιάτα ελληνικής κουζίνας όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι , πιάτα με μελιτζάνες, κρεατόπιτες, πίτσα με ελιές και πολλές επιλογές από ορεκτικά

΄ Αβαντίς Αρτεμις
Το κρασί που αφιέρωσε με αγάπη ο κος Ανθίδης Κώστας στην κόρη του Άρτεμις και που συνέδεσε το Κτήμα Αβαντίς με την Θεά του Κυνηγιού. Παρόλο του ότι το όνομα του Κτήματος είναι συνυφασμένο με την ποικιλία Syrah, το Merlot αποτέλεσε γοητευτική πρόκληση ενός άλλου πιο φρουτώδους προφίλ. Το Άρτεμις  Merlot είναι ένας άλλος γευστικός προορισμός που πιστεύουμε ότι θα αγαπήσετε όπως και εμείς.


ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Merlot 100%

ΠΕΡΙΟΧΗ: Καλαπόδι Αταλάντης

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 3 ημερών, κλασική ερυθρή οινοποίηση με μακρά εκχύλιση και ωρίμαση 12 μήνες σε νέα δρύινα Ermitage.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες, συμπυκνωμένη φρουτώδης μύτη κόκκινων φρούτων (δαμάσκηνων – σμέουρων), μαρμελάδας, καφέ και αρώματα κομψού βαρελιού. Στόμα πλούσιο, αρρενωπό με χορταστικές ώριμες ταννίνες που εξασφαλίζουν την μελλοντική εξέλιξη. Επίγευση μακριά.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ: 10 χρόνια
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή το

 e-oinos by ΜΠΡΕΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου